Το εργαστήριό μας δραστηριοποιείται στις επισκευές, κατασκευές και εμπόριο μουσικών οργάνων, από το 1987. Ιδρυτής του είναι ο Νικόλαος Μπρας.

Το 1994 ο Νικόλαος Μπρας τιμάται με το δίπλωμα της Ιταλικής Σχολής της Cremona για την συμμετοχή και διάκριση του διεθνούς διαγωνισμού ‘’Antonio Stradivari’’ για την κατασκευή και ήχο του βιολιού και της βιόλας όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση (πρώτος Έλληνας οργανοποιός που λαμβάνει τέτοια διάκριση).

Παράλληλα κατασκευάζει τα πρώτα αρχαία ελληνικά όργανα ερευνώντας σε βάθος γραπτά κείμενα αρχαίων ποιητών και συγγραφέων και παραστάσεις που απεικονίζουν μουσικά όργανα σε αμφορείς, μαρμάρινες ανάγλυφες πλάκες, κ.ά. συνεργαζόμενος με διακεκριμένους μουσικολόγους και αρχαιολόγους.

Στον τομέα των επισκευών ο Νικόλαος Μπράς έχει επισκευάσει και συντηρήσει ιστορικά βιολιά μεγάλων κατασκευαστών Ιταλών, Γάλλων, Γερμανών, κτλ. Όπως: Jacob Stainer, Giuseppe Guarneri, Nicola Gagliano, Antonio Rocca, Giovanni Battista Guadagnini, Francesco Gobetti, κ.ά. με αποκορύφωμα την επισκευή και συντήρηση του φημισμένου βιολιού ‘’Falmouth’’ του Antonio Stradivarius, μία από τις σημαντικότερες και επιτυχημένες επισκευές στον ελληνικό χώρο, η οποία και παρουσιάστηκε ως εργασία από το Μουσείο της Ακροπόλεως στην Ετήσια Ημερίδα Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.

Από τότε μέχρι σήμερα το εργαστήριό μας έχει αναδειχθεί σε ένα φημισμένο εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων με διεθνή αναγνώριση καθώς όργανά μας παίζονται από σπουδαίους καλλιτέχνες  και συγκροτήματα παγκοσμίου φήμης (Λεωνίδας Καβάκος, Ross Daly, Βαμβακάρης, τα συγκροτήματα Daemonia Nymphe, Septic Flesh, Chaostar, κ.ά.).Επίσης συλλογές μας έχουν κοσμήσει και κοσμούν διάφορους οργανισμούς,πανεπιστήμια,μουσεία και βιβλία (Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας,Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Υπουργείο Πολιτισμού, Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βερολίνου, δίκτυο Βασιλικών Μουσείων Τέχνης και Ιστορίας των Βρυξελλών).

Με την κληρονομιά του παρελθόντος, την πείρα του Νικόλαου Μπρα και την προσθήκη εξαίρετων κατασκευαστών Ηρακλής Μπράς, Σωκράτης Μεταξάς είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε τα ποιοτικότερα χειροποίητα μουσικά όργανα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

 

 


Καλάθι  

Κανένα προϊόν

0,00 € Αποστολή
0,00 € Σύνολο

Καλάθι Ολοκλήρωση αγορών